Psykoterapi

 

AWA arbetar utifrån grundinställningen att det i alla former och nivåer av psykiskt lidande finns en mening och en funktion som är begriplig och möjlig att förstå.

De bakomliggande orsakerna är ofta dolda för den drabbade individen men påverkar känslor, självkänsla och relationen både till den egna personen och till andra på ett negativt sätt. Att göra dessa känslor medvetna och begripliga kan vara avgörande för att kunna släppa taget om skuldkänslor och nedstämdhet och andra känslor som hindrar individen att leva ett meningsfullt och rikt liv.

Det finns mening och orsak till det mest irrationella och smärtsamma och det är möjligt att i psykoterapi arbeta med detta.

Psykoterapi innebär att man får möjlighet att reflektera och bearbeta sin historia - både den nuvarande och den förflutna och att hitta nya och och mer välfungerande strategier i relationen till sig själv och andra.

Psykoterapi innebär att du samtalar med en legitimerad psykoterapeut en eller flera gånger/vecka under längre eller kortare tid - den tid som behövs helt enkelt.